4 de novembre de 2014

Etiquetes téxtils handmade


Hola de nou!

Segur que sou moltes, les que com jo, us heu aficionat a fer labors, patchwork , mitja, ganxet... Al principi per practicar, després per regalar, moltes ja haureu posat alguna paradeta o teniu un petit racó per vendre-les via internet. 

En algun moment us haurà passat pel cap personalitzar les vostres mimades creacions amb un toc especial com l'etiqueta de la vostra marca. Aviat haureu descobert que no hi ha massa oferta per fer tirades petites d'etiquetes tèxtils, jo he provat cottontrends i no està malament tot i que no surten barates (uns 0,50€/unitat), no pots escollir masses mides i les has de fer totes iguals. Un altra opció són les cases d'etiquetes professionals, però ja has de pagar motllos i fer tirades grans de 500 unitats. 

Doncs que ens queda? Fer-les nosaltres mateixos! 

Jo ho he provat i estic contenta amb el resultat així que us he preparat un tutorial per tal que pugueu fer les vostres pròpies...

...Etiquetes téxtils Handmade!
Què necessitem?

- Cinta de cotó plana ( Adequada a la mida del nostre disseny)
- Paper de trànsfer.
- Cúter o estisores.
- Planxa (la domèstica ja ens va bé)
- Ordinador i impressora.
1. Comencem pel disseny.

Hem de decidir la mida de l'etiqueta i qué hi posarà. 
En el meu cas, és una etiqueta per anar plegada amb el logo al davant i la plana web al radere.
Hem de tenir en compte per on es cusirà i deixar un marge suficient perque sigui còmode d'aplicar, uns 6 o 7mm. serà suficient.
També haurem de tenir present si és per cosir en un lateral, en una costura cap al exterior o cap al interior, per posicionar el text en el sentit correcte.

Jo faig servir el programa freehand per dissenyar, ho podeu fer amb qualsevol altre programa de vectors com l' ilustrator i per les que no domineu aquests programes podeu fer-ho en excel o demanar a un dissenyador gràfic que us ho prepari.


Aquest és el meu primer disseny.


2. Preparem la plantilla i imprimim.

Pensant a optimitzar recursos,  preparem un full DinA4 amb tantes etiquetes com càpiguen. Serà important que estiguin ben alienades, ja que seran més fàcils de tallar.

Mooolt important!! Abans d'imprimir les girem en mirall vertical, perquè en transferir-les al teixit quedaran del revés.  (Podem fer-ho des de el programa de disseny o posar-ho com opció a l'impressora.) 

Jo he fet servir paper de transferir "Epson" no és el més econòmic però ens garanteix una bona qualitat fent servir impressores d'injecció de tinta.


El primer cop que provem un disseny us recomano no imprimir el full sencer. Podem imprimir una o dues línies com a prova, si aquestes surten bé (si la mida és la que volíem, tenen prou marge, les lletres son llegibles...) sempre podem aprofitar el que quedi de full i si no surten bé podem rectificar sense fer malbé el full sencer.


3. Retallem les etiquetes unitariament o en tires.


Si ho fem amb regle i cúter ens asegurem que quedin ben rectes.


4. Planxem

Primer de tot planxem la cinta de cotó, no sigui el cas que encongís una mica.
Col·loquem la nostra etiqueta del revés sobre la cinta de cotó i planxem. 
És important que seguim les instruccions de temperatura i temps que ens indiqui el fabricant del paper.
Anem col·locant i planxant totes les etiquetes de forma contínua.


Un cop s'hagi refredat (no sigueu impacients) traiem el paper i descobrim la transferència.5. Les retallem individualment... ...i ja les tenim a punt per fer-les servir!

Un altre avantatge de fer-les nosaltres mateixes és que podem fer tants dissenys i colors com ens imaginem!


Aquí us deixo diferents dissenys i aplicacions.


Per bosses

En roses

o en blaus.


Esper-ho que us hagi agradat i que ho pogueu posar en pràctica!


4 comentaris: