20 de maig del 2014

Galetes!

Bon dia seguidors i seguidores, com ens trobem immersos en temps de bateigs, casaments i comunions us porto una idea molt senzilla per què feu vosaltres mateixos uns recordatoris mooolt dolços;



"Galetes piruleta"

Que necessitem? Doncs, per començar unes galetes! No us desanimeu que fer-les és més fàcil del que sembla. Us recomano la recepta de galetes de mantega, ja que queda una galeta resistent i molt bona. 

Aquí us deixo el link de webosfritos que ho explica d'una manera molt senzilla i detallada: http://webosfritos.es/2008/05/galletas-de-mantequilla-faciles/


Cosetes a tenir en compte:

- Escollir un tallador. Avui en dia podem trobar talladors de tantes formes com us imagineu! Precisament us costarà escollir un de sol. A més de les formes pròpies de les diferents temàtiques a mi em van molt bé les lletres, ja que són molt polivalents per personalitzar galetes per aniversaris, festes, celebracions, esdeveniments...

- Quantes galetes necessites? Si fas servir la recepta que recomano (2 ous, 200gr. sucre, 300gr matega i 500gr. farina) ús sortiran unes 40 galetes mitjanes (dependrà també de la mida del tallador)

- Gruix de la galeta. També l'haurem de tenir en compte si volem posar el palet tipus "piruleta" Que la masa en el moment de tallar tingui entre 0,6cm. i 1cm. de gruix. Hi ha un corró magnífic que incorpora discos per mesurar la massa. Us ho recomano!! Gràcies Mari! El millor regal que vaig tenir en el meu aniversari.

- Quan posem el pal? Important! Jo he escollit pals de fusta per fer broquetes. Els hem de clavar a la galeta abans de fornejar. Recomano buscar la part de la galeta més estable, en el cas de les "B" a l'esquerra, evitant forats o parts fines.


- Voleu afegir una decoració a la galeta? Ben segur que ja coneixeu les diferents tècntiques per decorar galetes. Jo en aquest cas he fet servit un setinat blanc (Clara d'ou amb sucre, com una merenga) Us deixo un tutorial molt complet:
http://conazucaryalgodon.com/2013/05/09/glasa-para-decorar-galletas-os-animis/

No us espanteu!! Aquesta noia és una artista, però també podeu fer-ho una mica més rústic, com jo ;)
Si et decideixes per aquesta tècnica compta que necessita ben bé 12h. per assecar-se bé. 




Un cop tingueu les vostres galetes enllestides les embolicarem.


1. Necessitem: Bossetes de cel·lofana, perforador rodó petit, encuny al gust per les etiquetes, paper i palla o cordill.

2. Tallem la palla a la mida que necessitem i preparem les etiquetes. Jo, com eren molts, els he fet amb l'ordinador, els he imprès i després tallat. També es poden escriure a mà i fins i tot personalitzar cada etiqueta.


3. Tallem el palet a la mida de la bossa.
4. Posem la galeta dins la bossa i la tanquem. Que es pugui tancar té la seva importancia, perquè és més higiènic.
5. Lliguem amb la palla, fem un nus, passem els extrems pel forat de la etiqueta i fem un llaç.
6. Presentem en una safata o plat bonic.


Si les heu de transportar us recomano portar-les en capses i presentar-les en el destí.


Esper-ho que us hagi agrada't i us animeu a fer-les!


1 comentari: