14 de gener de 2014

Funda per libreta

Hola a tots i benvinguts al primer tutorial de l'any :)

Funda per llibreta  ( o agenda )

I és que Gener invita a començar projectes, nou mes, nou any i la voluntat de fer-ho possible.

Sempre he volgut reunir les receptes familiars, d'aquest mes no passa que m'apunto a classes de cant, hauria d'escriure totes les anècdotes dels meus petits per explicar-los quan siguin grans, tinc ganes de...

Doncs no badeu més! sabeu que només depèn de vosaltres, aneu a comprar una llibreta nova (que això sempre fa ilu) i prepareu-vos per començar.

A continuació trobareu les explicacions pas a pas per fer la vostra funda personalitzada, aquesta és per la Rosi a veure si amb llibreta nova s'anima a tornar a fer punt de mitja...

Necessitem:


    
Teixits en colors coordinats, fils i botons per decorar.        
Llibreta o agenda.         
Base, regle i cúter de tall, estisores i màquina de cosir.


1º Fem la plantilla. 
Per una llibreta mida quartilla de 125 fulls. (18cm. d' amplada i 21cm. d'alçada) necessitarem una plantilla de 25cm. d'alçada per 41cm. d'amplada.
Si ho volem adaptar a un altra mida tinguem en compte, que amb la llibreta oberta, deixar 2cm. per dalt i per sota i 2,5cm a cada costat.

2º Dividim la plantilla segons el disseny que volem fer, en aquest cas farem una línia a 6cm. del dalt i del baix, ja que ho farem amb 3 teixits diferents.3º Tallem els teixits a la mida senyalada més 1cm. de marge de costura per banda.

4º Els cosim entre sí, planxem amb les costures obertes i col·loquem la composició sobre la buata i tot sobre el folro.

5º Decorem amb brodats
Passem un repunt decoratiu al llarg de tota la costura. Ara és el moment de fer servir les incomptables puntades que te la vostra màquina de cosir i que no sabíeu perquè servien jeje
Jo he escollit un punt de festó senzill i un altre de festó doble. Us recomano fet aquestes costures amb fil de brodar de polièster (especial per brodar a màquina) perquè és més prim i brillant.

També ho podem personalitzar brodant un nom o fent una aplicació d'un dibuix, en aquest cas només he posat el nom per no tapar massa el teixit de roses que m'encanta.

Ja tenim enllestit el "top" part superior,anem a preparar la part interior:6º Tallem dos rectangles de 15x25cm. i un d'un altre color de 15x12cm.
Preparem les vores; dobleguem 0,5cm i tornem a doblegar 1cm. ho subjectem amb agulles i ho planxem. 

Cosim la vora del teixit petit i ho coloquem sobre el gran per unir-los amb la mateixa repunt de la vora.7º Posem la plantilla sobre el top i retallem el sobrant.
Col·loquem els rectangles (del revés) sobre el top. El que te la butxaca petita a la dreta.

8º Cosim tot el contorn a uns 0,7cm del marge per unir les quatre capes de teixit.
Comprovem que estigui ben cosit per davant i per darrere i tallem les cantonades.

9º Polim la part central del dalt i del baix amb un zig-zag espès. Aquesta costura també us recomano fer-la amb fil de brodar.10º Girem la funda perquè quedi del dret, marquem bé les costures i traiem les cantonades amb cura. Ho podem planxar una mica abans de passar un repunt per tot el contorn a uns 0,6cm. Aquest repunt quedarà molt bé amb fil de brodar i donant una puntada triple, si la vostra màquina té aquesta opció us la recomano perquè quedarà més vistós i més resistent.

11º Continuarem cosint el botó que ens farà de tanca a la part dreta i a l'extrem contrari cosirem un cordill rústic (que no sigui massa llis perquè relliscaria)12º Podem continuar decorant amb algun botonet més i amb una cinta per fer de marca pàgina.


Ja podem muntar la funda a la nostra llibreta!!Aquí us deixo unes quantes versions més de la mateixa col·lecció....                                        I aquesta per receptes de cuina...
Espero que us hagi agrada't i que us animeu a fer la vostra, no oblideu enviar-me la foto!


Aquesta ja està a punt d'arribar a la seva destinatària...Feliç any i feliços projectes!!
1 comentari: